Pelerinaj Muntele Athos şi Salonic 2023 – Cel mai duhovnicesc pelerinaj athonit

Se fac inscrieri

Preţ 470 euro

Alege perioada dorită din formularul de mai jos.

155 Euro avans la rezervare

Costul include:

– Transportul sigur şi confortabil cu microbuze 8+1 (2020);
– Cazare la pensiune/motel in Ouranopolis (1 noapte);
– Cazare la hotel in Salonic (1 noapte);
– Insotitor de grup preot/teolog;
– Paşaportul de intrare în Sfantul Munte Athos (diamonitirion);
– Cazare in Sfântul Munte la chilie/schit/manastire (3 nopti);
– Transportul cu vapoarele dus-intors si transfer;
– Transportul în Muntele Athos cu microbuze inchiriate;

Costul nu include:

– Alte mese decât cele menționate;
– Cheltuieli personale;
– Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno;

Programul acestui pelerinaj nu este recomandat pentru persoane cu handicap/mobilitate scăzută.

Pelerinaj Muntele Athos 2023

Cei mai bine cotaţi ghizi şi cel mai apreciat circuit. Pelerinii ne recomandă!

ITINERARIU

Ziua 1

Luni, orele 00:00

Plecare spre Muntele Athos din Făgăraș pe ruta ⇒ Brașov ⇒ Câmpina ⇒ Ploiești ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranopolis. 

Ziua 2

Marti, ora 5:00

Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli, apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30. Mănăstirea DohiariuMănăstirea Xenofont, Manastirea Sfantul Pantelimon, Manastirea Xiropotamu se vor vedea de pe vapor. Se coboara pentru inchinare la Manastirea Simonos Petras unde se urca pe scari aprox.30 de minute pana la manastire (plan de inclinare 10%). Se merge apoi pe jos circa 40 de minute pana la Manastirea Grigoriu pentru inchinare. De acolo vom lua vaporul spre Manastirea Sfantul Pavel de unde se va urca pe carare spre Schitul Sfanta Ana timp de 1:30h (panta 15-20%). Manastirea Dionisiu se va vedea de pe vapor. Cazare (aprox. 9 – 10 persoane pe camera) si masa de seara la Schitul Sfanta Ana. Daca este disponibilitate si conditie fizica, se poate merge la inchinare la coliba unde a vietuit Sfantul Iosif Isihastul.

Ziua 3

Miercuri, ora 8:00

Dimineaţă după Sfânta Liturghie si gustare (cafea si paine uscata cu gem), coboram in portul Schitului Sfanta Ana de unde vom lua vaporul catre Dafni, portul principal. De acolo vom lua un microbuz catre capitala Sfantului Munte, Karyes. Vizitam Schitul Sfântul Andrei Serai (inchinare la fruntea Sfantului Apostol Andrei), Biserica Protaton (in functie de orar, icoana Maicii Domnului Axionita – Axion Estin), Manastirea Cutlumus ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Pazitoarea de rele, Tare Aparatoarea), vom merge timp de 30 de minute pe jos (panta 30%) pana la chilia Panaguda unde a vietuit Sfântul Paisie Aghioritul, cel de curând canonizat. Ne inchinam in biserica neschimbata de la moartea Sfantului Parinte. Dupa program, vom merge la cazare la Casa Pelerinului. (masa de seara nu este inclusa, exista posibilitatea de masa in Karyes, contracost)

Ziua 4

Joi, ora 8:00

Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa (ceai si biscuiti) vom lua un microbuz catre Aghiazma Maicii Domnului (locul unde a pasit pentru prima oara icoana Maica Domnului Portarita pe Sfantul Munte si a izvorat izvor de aghiasma pe malul marii), Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita), Manastirea Vatopediu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului, Braul Maicii Domnului si Capul Sfantului Ion Gura de Aur cu urechea stanga neputrezita), Manastirea Stavronikita (inchinare la icoana Sfantului Nicolae cu scoica), Manastirea Pantocrator (inchinare la icoana Maicii Domnului Stareta), Schitul Sfântul Prooroc Ilie (închinare la icoana Maicii Domnului Înlăcrimata, scutecele Domnului și alte odoare ale mănăstirii), apoi la Schitul Romanesc Lacu pentru cazare si masa.

Ziua 5

Vineri, ora 7:00

Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa se merge la Manastirea Rusikon pentru inchinare la foarte multe sfinte odoare (Capul Sfantului Apostol Luca, Capul Sfantului Siluan Athonitul, Sfintele moaste ale Sfantului Gheorghe, Sfintele moaste ale Sfantului Nicolae, Sfintele moaste ale Sfintilor Cosma si Damian, Sfintele moaste ale Sfantului Ioan Botezatorul si alte foarte multe sfinte odoare). De aici, daca mai este timp pana la urcarea pe vapor si vreme buna, se va merge pe jos cca. 1h catre Manastirea Xenofont (inchinare la Icoana facatoare de minunie a Sfantului Gheorghe, izvorul de aghiasma a Sfantului Gheorghe). Apoi se va merge catre Manastirea Dochiaru (inchinare la Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultatoarea, izvorul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril). De la Manastirea Dochiariu se va lua vapor de iesire in Ouranopolis de unde vom pleca la Salonic unde vom face pelerinaj la Biserica Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir (inchinare la racla cu sfintele moaste ale Sfantului Dimitrie), cripta Sfantului Dimitrie, racla cu Sfinta Mucenita Anisia, paraclisul Sfantului Eftimie, Sfantul Grigorie Palama, Sfanta Sofia, racla Sfantului Vasile Tesaloniceanul, Manastirea Sfanta Teodora.  Cazare la hotel in regim 2-3 paturi pe camera. Masa de seara nu este inclusa.

Ziua 6

Sambata, ora 4:00

Se face imbarcarea spre Romania.

Rezerva-ti locul acum.

  Copie carte identitate

  Modalităţi de plată:

  Cont RON: ING BANK: RO73INGB0000999909588435

  Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

  Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

  • Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri in siguranta si confort, in functie de numarul de rezervari facute. Oferim factura si contract cu turistul pentru pachetul ce include transport dus-intors, cazarea in Ouranopolis pentru o noapte la pensiune/motel si insotitor de grup preot/teolog conditionat de plata acestuia prin avans 155 Euro la cursul BNR din ziua facturarii plus 2% comision de risc valutar. Diferenta urmand a fi achitata cu maxim 5 zile inainte de plecare.

  Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

  In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini. (20 euro/pers). Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

  • In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru dar se va modifica prima noapte de cazare cu cazarea la Casa Pelerinului cu mic-dejun in Karyes, capitala Sfantului Munte Athos. Aceasta modificare are un cost suplimentar de 30 Euro/noapte de persoana. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

  Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare sau biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). La Casa Pelerinului cazarea este cu mic-dejun, nu este inclusa si cina. Cina se poate servi contracost in Karyes la 5 minute de Casa Pelerinului (aprox.15 euro/pers.).

  Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

  • Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
  Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
  • Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
  • Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia iar parintii din munte de viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) care se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost (20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut), obținerea biletelor pentru vapor, rezervarea microbuzelor pe Munte, ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge.

  • Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti și traseul pe care veti merge, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

  Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

  Pelerinaj Muntele Athos 2023

  Modalităţi de plată:

  Cont RON: ING BANK: RO73INGB0000999909588435

  Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

  Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

  • Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri in siguranta si confort, in functie de numarul de rezervari facute. Oferim factura si contract cu turistul pentru pachetul ce include transport dus-intors, cazarea in Ouranopolis pentru o noapte la pensiune/motel si insotitor de grup preot/teolog conditionat de plata acestuia prin avans 155 Euro la cursul BNR din ziua facturarii plus 2% comision de risc valutar. Diferenta urmand a fi achitata cu maxim 5 zile inainte de plecare.

  Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

  In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini. (20 euro/pers). Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

  • In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru dar se va modifica prima noapte de cazare cu cazarea la Casa Pelerinului cu mic-dejun in Karyes, capitala Sfantului Munte Athos. Aceasta modificare are un cost suplimentar de 30 Euro/noapte de persoana. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

  Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare sau biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). La Casa Pelerinului cazarea este cu mic-dejun, nu este inclusa si cina. Cina se poate servi contracost in Karyes la 5 minute de Casa Pelerinului (aprox.15 euro/pers.).

  Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

  • Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
  Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
  • Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
  • Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia iar parintii din munte de viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) care se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost (20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut), obținerea biletelor pentru vapor, rezervarea microbuzelor pe Munte, ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge.

  • Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti și traseul pe care veti merge, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

  Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

  Pelerinaj Muntele Athos 2023

  Rezerva un loc in acest pelerinaj

  Fii la curent cu noile pelerinaje

   (Datele personale vor fi folosite exclusiv pentru a te informa cu privire la noile pelerinaje organizate)

   2023-09-13T13:46:49+03:00vineri, 16 decembrie, 2022|0 Comentarii
   Go to Top