Pelerinaj Muntele Athos şi Salonic 2023 | 11 – 16 decembrie

Preţ 470 euro

Alege perioada dorită din formularul de mai jos.

se achita 155 Euro la rezervare (conform termeni și condiții)

Costul include:

– Transportul sigur şi confortabil cu microbuze 8+1 (2020);
– Cazare la pensiune/motel in Ouranopolis (2 nopți);
– Insotitor de grup preot/teolog (delegat athonit);
– Paşaportul de intrare în Sfantul Munte Athos (diamonitirion);
– *Cazare in Sfântul Munte la chilie/schit/manastire (3 nopti – mic dejun și cină);
– Transportul cu vapoarele dus-intors si transfer;
– Transportul în Muntele Athos cu microbuze inchiriate;

Costul nu include:

– Alte mese decât cele menționate;
– Cheltuieli personale;
– Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno;
– Cheltuieli de extremă urgență.

Programul acestui pelerinaj nu este recomandat pentru persoane cu handicap/mobilitate scăzută.

Pelerinaj Muntele Athos 2023

Cei mai bine cotaţi ghizi şi cel mai apreciat circuit. Pelerinii ne recomandă!

ITINERARIU

Ziua 1

Luni, orele 02:00

Plecare spre Muntele Athos din Făgăraș pe ruta ⇒ Brașov ⇒ Câmpina ⇒ Ploiești ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranopolis. 

Ziua 2

Marti, ora 5:00

Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli, apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30. Pelerinajul nostru va incepe la Mănăstirea Dohiariu (ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”, o părticică din lemnul Sfintei Cruci), Mănăstirea Xenofont (ne închinăm la odoarele mănăstirii). Vom continua pelerinajul catre capitala Sfantului Munte, Karyes. Ne vom inchina la Schitul Sfântul Andrei Serai (inchinare la fruntea Sfantului Apostol Andrei), Biserica Protaton (in functie de orar, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Axionita – Axion Estin), Manastirea Cutlumus ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Pazitoarea de rele, Tare Aparatoarea). Vom merge timp de 30 de minute pe jos (panta 30%) pana la chilia Panaguda unde a vietuit Sfântul Paisie Aghioritul, cel de curând canonizat. Ne inchinam in biserica neschimbata de la moartea Sfantului Parinte. Dupa program, vom merge la cazare.

Ziua 3

Miercuri, ora 8:00

Dimineaţă după Sfânta Liturghie si gustare se coboara cu microbuzul in portul Dafni pentru continuarea pelerinajului pe versantul vestic al Sfantului Munte. Luam vaporul de la ora 8 dimineata si coboram pentru inchinare la Manastirea Simonos Petras (inchinare la mana calda a Sfintei Maria Magdalena si alte sfinte odoare) unde se urca pe scari aprox.30 de minute pana la manastire (plan de inclinare 10%). Se merge apoi pe jos circa 45 de minute pana la Manastirea Grigoriu pentru inchinare la odoarele manastirii, printre care sfintele moaste ale Sfintei Anastasia Romana. De acolo vom lua vaporul catre Schitul Sfanta Ana (inchinare la icoana daruitoare de prunci a Sfintei Ana si alte sfinte odoare) timp de 1:30h (panta 15-20%). Manastirea Dionisiu se va vedea de pe vapor. Cazare (aprox. 9 – 10 persoane pe camera) si masa de seara la Schitul Sfanta Ana. Daca este disponibilitate si conditie fizica, se poate merge la inchinare la coliba unde a vietuit Sfantul Iosif Isihastul.

Ziua 4

Joi, ora 8:00

Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa vom cobora pe carare timp de 40 de minute la Manastirea Sfantul Pavel (inchinare la Darurile Magilor, Icoana Maicii Domnului Oglinda, Capul Sfantului Pantelimon si alte sfinte odoare). De aici se va porni cu un microbuz catre Schitul Lacu – Chilia Intrarea Maicii Domnului in Biserica (Parintii Pimen si Teologos) pentru cuvant de folos. Dupa cuvantul de folos se va porni mai departe catre Manastirea Vatopediu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului, Braul Maicii Domnului si Capul Sfantului Ion Gura de Aur cu urechea stanga neputrezita), Schitul Sfântul Prooroc Ilie (închinare la icoana Maicii Domnului Înlăcrimata, scutecele Domnului și alte odoare ale mănăstirii), Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita), Aghiazma Maicii Domnului (locul unde a pasit pentru prima oara icoana Maica Domnului Portarita pe Sfantul Munte si a izvorat izvor de aghiasma pe malul marii). Dupa program se va merge la cazare.

Ziua 5

Vineri, ora 7:00

Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa se merge la Manastirea Rusikon pentru inchinare la foarte multe sfinte odoare (Capul Sfantului Apostol Luca, Capul Sfantului Siluan Athonitul, Sfintele moaste ale Sfantului Gheorghe, Sfintele moaste ale Sfantului Nicolae, Sfintele moaste ale Sfintilor Cosma si Damian, Sfintele moaste ale Sfantului Ioan Botezatorul si alte foarte multe sfinte odoare). De aici se va lua vapor de iesire in Ouranopolis  – Cazare la pensiune in regim 2-3 paturi pe camera. Masa de seara nu este inclusa.

Ziua 6

Sambata, ora 6:00

Vom pleca la Salonic unde vom face pelerinaj la Manastirea Vlatadon (locul unde Sfantul Apostol Pavel a predicat tesalonicenilor), Biserica Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir (inchinare la racla cu sfintele moaste ale Sfantului Dimitrie), cripta Sfantului Dimitrie, racla cu Sfinta Mucenita Anisia, paraclisul Sfantului Eftimie, Sfantul Grigorie Palama, Sfanta Sofia, racla Sfantului Vasile Tesaloniceanul, Manastirea Sfanta Teodora. Dupa aceste obiective se va pleca spre Romania.

Rezerva-ti locul acum.

  Copie carte identitate

  Modalităţi de plată:

  Cont RON: ING BANK: RO73INGB0000999909588435

  Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

  Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

  • Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri in siguranta si confort, in functie de numarul de rezervari facute. Oferim factura si contract cu turistul pentru pachetul ce include transport dus-intors, cazarea in Ouranopolis pentru o noapte la pensiune/motel conditionat de plata acestuia in avans 155 Euro la cursul BNR din ziua facturarii plus 2% comision de risc valutar. Diferenta urmând a fi achitată la Ouranoupoli sau la îmbarcare către ghidul alocat (român, preot sau teolog) de prestatorii de servicii din Sfantul Munte Athos. Pentru diferența achitată către alți prestatori de servicii, agenția AVATOUR nu ofera documente fiscale, acestea fiind în atributia prestatorilor de servicii din regiunea autonoma ATHOS. (conform termeni și condiții)

  Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, modificarea tipului de transport, modificarea cazarilor, alte transporturi terestre care pot surveni in urma efectuarii defectuoase la acel moment a serviciilor prestatorilor locali sau conditiilor meteorologice, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

  In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini (intre 20 – 80 euro/pers) sau sa utilizati alte mijloace de intrare in regiunea autonoma ATHOS. Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

  • In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru. Aceasta modificare are un cost suplimentar de minim 30 Euro/noapte de persoana. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

  Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare, biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv, biroul de transport are suficiente mijloace de transport libere sau conditiile meteo afecteaza realizarea circuitului. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc daca este posibil. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). In perioadele de post exista posibilitatea sa nu primiti nicio masa, in functie de organizarea chiliei/schitului/manastirii.

  Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

  • Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
  Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
  • Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
  • Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia: rezervam viza de intrare, rezervam microbuzele interne, rezervam locuri la manastiri/chilii/schituri. Vviza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost 20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut). Ghidul alocat de catre prestatorii de servicii din munte (sau recomandat de parintii athoniti) se va ocupa de incasarea diferentei de pret si de achitarea biletelor pentru vapor, ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge. 

  • Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti, la circuitul pe care veti merge sau la orarele mijloacelor de transport, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

  Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

  Pelerinaj Muntele Athos 2023

  Modalităţi de plată:

  Cont RON: ING BANK: RO73INGB0000999909588435

  Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

  Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

  • Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri in siguranta si confort, in functie de numarul de rezervari facute. Oferim factura si contract cu turistul pentru pachetul ce include transport dus-intors, cazarea in Ouranopolis pentru o noapte la pensiune/motel conditionat de plata acestuia in avans 155 Euro la cursul BNR din ziua facturarii plus 2% comision de risc valutar. Diferenta urmând a fi achitată la Ouranoupoli sau la îmbarcare către ghidul alocat (român, preot sau teolog) de prestatorii de servicii din Sfantul Munte Athos. Pentru diferența achitată către alți prestatori de servicii, agenția AVATOUR nu ofera documente fiscale, acestea fiind în atributia prestatorilor de servicii din regiunea autonoma ATHOS. (conform termeni și condiții)

  Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, modificarea tipului de transport, modificarea cazarilor, alte transporturi terestre care pot surveni in urma efectuarii defectuoase la acel moment a serviciilor prestatorilor locali sau conditiilor meteorologice, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

  In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini (intre 20 – 80 euro/pers) sau sa utilizati alte mijloace de intrare in regiunea autonoma ATHOS. Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

  • In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru. Aceasta modificare are un cost suplimentar de minim 30 Euro/noapte de persoana. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

  Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare, biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv, biroul de transport are suficiente mijloace de transport libere sau conditiile meteo afecteaza realizarea circuitului. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc daca este posibil. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). In perioadele de post exista posibilitatea sa nu primiti nicio masa, in functie de organizarea chiliei/schitului/manastirii.

  Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

  • Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
  Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
  • Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
  • Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia: rezervam viza de intrare, rezervam microbuzele interne, rezervam locuri la manastiri/chilii/schituri. Vviza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost 20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut). Ghidul alocat de catre prestatorii de servicii din munte (sau recomandat de parintii athoniti) se va ocupa de incasarea diferentei de pret si de achitarea biletelor pentru vapor, ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge. 

  • Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti, la circuitul pe care veti merge sau la orarele mijloacelor de transport, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

  Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

  Pelerinaj Muntele Athos 2023

  Rezerva un loc in acest pelerinaj

  Fii la curent cu noile pelerinaje

   (Datele personale vor fi folosite exclusiv pentru a te informa cu privire la noile pelerinaje organizate)

   2023-12-01T05:02:11+02:00vineri, 16 decembrie, 2022|0 Comentarii
   Go to Top