Pelerinaj Muntele Athos | 16 – 22 august – Priveghere pe Varful Athon

Se fac inscrieri

Preţ 470 euro

155 Euro avans

Costul include:

– Transportul sigur şi confortabil cu microbuze 8+1 (2020/2023);
– Cazare la hotel in Ouranopolis (2 nopţi);
– Insotitor de grup preot/teolog;
– Paşaportul de intrare în Sfantul Munte Athos (diamonitirion);
– Cazare in Sfântul Munte la chilie/schit/manastire (3 nopti);
– Transportul cu vapoarele dus-intors si transfer;
– Transportul în Muntele Athos cu microbuze inchiriate;

Costul nu include:

– Alte mese decât cele menționate;
– Cheltuieli personale;
– Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno;

Programul acestui pelerinaj nu este recomandat pentru persoane cu handicap/mobilitate scăzută.

Pelerinaj Muntele Athos 2023

Cei mai bine cotaţi ghizi şi cel mai apreciat circuit. Pelerinii ne recomandă!

Ziua 1

Miercuri 16 august, orele 00:00

Plecare spre Muntele Athos din Făgăraș pe ruta ⇒ Brașov ⇒ Câmpina ⇒ Ploiești ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Salonic. In Salonic vom face pelerinaj la Biserica Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir (inchinare la racla cu sfintele moaste ale Sfantului Dimitrie, Sfanta Anisia, Sfantul Grigorie Kalidis), cripta Sfantului Dimitrie, paraclisul Sfantului Eftimie, Sfantul Grigorie Palama, Sfanta Sofia, racla Sfantului Vasile Tesaloniceanul, Manastirea Vlatadon (locul unde Sfantul Apostol Pavel a predicat tesalonicenilor), apoi vom merge catre Ouranopolis, portul de imbarcare in Sfantul Munte Athos unde ne vom caza la hotel in regim 2-3 paturi pe camera. Masa de seara nu este inclusa.

Ziua 2

Joi 17 august, orele 05:00

Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli, apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30. Mănăstirea DohiariuMănăstirea Xenofont, Manastirea Sfantul Pantelimon, Manastirea Xiropotamu se vor vedea de pe vapor. Se coboara pentru inchinare la Manastirea Simonos Petras unde se urca pe scari aprox.30 de minute pana la manastire (plan de inclinare 10%). Se merge apoi pe jos circa 40 de minute pana la Manastirea Grigoriu pentru inchinare. De acolo vom lua vaporul spre Schitul Sfanta Ana inchinare la icoana Sfintei Ana (datatoare de prunci) unde vom innopta in saci de dormit in curtea schitului (din cauza aglomeratiei pentru sfanta sarbatoare). Manastirea Dionisiu se va vedea de pe vapor. Daca este disponibilitate si conditie fizica, se poate merge la inchinare la coliba unde a vietuit Sfantul Iosif Isihastul.

Ziua 3

Vineri 18 august

Dimineaţă la ora 4 vom urca catre Chilia Panaghia de la cota 1500. Pe drum vom face primul popas dupa 1h la Cruce, locul de unde se va pleca spre culme. Dupa aproximativ 1:30-2 ore se va ajunge la Chilia Panaghia aflata la 1500m altitudine. Aici vom gasi o fantana cu apa rece si parintii ne vor servi cu supa, ceva dulce si ce au mai pregatit pentru cei care se ostenesc la urcare. Aici se va face pauza o ora dupa care se va pleca pe carare in zig-zag catre Varful Athon, acolo unde se afla biserica cu hramul Schimbarea la Fata a Domnului la cota 2033m. Seara se adună multi pelerini şi monahi care urcă special pentru praznicul Schimbării la faţă după calendarul vechi, neîndreptat. Priveghere de toată noaptea pe Vârful Muntelui Athos la Bisericuţa Schimbării la Faţă. (este necesar sacul de dormit si rezerva de alimente in rucsac, palarie de soare si powerbank pentru telefon)

Ziua 4

Sambata 19 august

Dimineata vom cobora aprox. 5 ore catre Schitul Romanesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul). Dupa inchinare vom merge catre Schitul Romanesc Lacu la Chilia Adormirea Maicii Domnului trecand pe drum si pe la Izvorul Sfantului Athanasie Athonitul (locul in care sfantului i s-a aratat Maica Domnului si lovind cu toiagul in stanca a izvorat izvorul de aghiasma). Inchinare la Icoana Maicii Domnului Lacuschitiotisa. Participare la vecernie si masa la chilie.

Ziua 5

Duminica 20 august

Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa vom avem un microbuz inchiriat pentru un circuit catre Aghiazma Maicii Domnului (locul unde a pasit pentru prima oara icoana Maica Domnului Portarita pe Sfantul Munte si a izvorat izvor de aghiasma pe malul marii), Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita), Manastirea Vatopediu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului, Braul Maicii Domnului si Capul Sfantului Ion Gura de Aur cu urechea stanga neputrezita), Manastirea Stavronikita (inchinare la icoana Sfantului Nicolae cu scoica), Manastirea Pantocrator (inchinare la icoana Maicii Domnului Stareta), Schitul Sfântul Prooroc Ilie (închinare la icoana Maicii Domnului Înlăcrimata, scutecele Domnului și alte odoare ale mănăstirii), apoi la Chilia Romaneasca Sfantul Nicolae pentru cazare, vecernie si masa.

Ziua 6

Luni 21 august

Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa vom merge catre Manastirea Sfantul Pantelimon – Rusikon (ne închinăm la odoarele mănăstirii (capul Sfântului Siluan Athonitul, moaste ale Sfântului Andrei cel întâi chemat, moaşte ale Sfântului Apostol Toma, Sfinţii 3 ierarhi şi mulţi alţii). De la aceasta Sfanta Manastire se va iesi cu vaporul in portul Ouranopolis unde ne vom caza la hotel. Se pleaca marti dimineata la ora 4 spre Romania.

Modalităţi de plată:

Cont RON: ING BANK: RO73INGB0000999909588435

Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

• Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri in siguranta si confort, in functie de numarul de rezervari facute. Oferim factura si contract cu turistul pentru pachetul ce include transport dus-intors, cazarea in Ouranopolis pentru o noapte la pensiune/motel si insotitor de grup preot/teolog conditionat de plata acestuia prin avans 155 Euro la cursul BNR din ziua facturarii plus 2% comision de risc valutar. Diferenta urmand a fi achitata cu maxim 5 zile inainte de plecare.

Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini. (20 euro/pers). Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

• In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru dar se va modifica prima noapte de cazare cu cazarea la Casa Pelerinului cu mic-dejun in Karyes, capitala Sfantului Munte Athos. Aceasta modificare are un cost suplimentar de 30 Euro/noapte de persoana. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare sau biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). La Casa Pelerinului cazarea este cu mic-dejun, nu este inclusa si cina. Cina se poate servi contracost in Karyes la 5 minute de Casa Pelerinului (aprox.15 euro/pers.).

Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
• Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia iar parintii din munte de viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) care se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost (20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut), obținerea biletelor pentru vapor, rezervarea microbuzelor pe Munte, ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge.

• Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti și traseul pe care veti merge, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

Pelerinaj Muntele Athos 2023

Modalităţi de plată:

Cont RON: ING BANK: RO73INGB0000999909588435

Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

• Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri in siguranta si confort, in functie de numarul de rezervari facute. Oferim factura si contract cu turistul pentru pachetul ce include transport dus-intors, cazarea in Ouranopolis pentru o noapte la pensiune/motel si insotitor de grup preot/teolog conditionat de plata acestuia prin avans 155 Euro la cursul BNR din ziua facturarii plus 2% comision de risc valutar. Diferenta urmand a fi achitata cu maxim 5 zile inainte de plecare.

Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini. (20 euro/pers). Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

• In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru dar se va modifica prima noapte de cazare cu cazarea la Casa Pelerinului cu mic-dejun in Karyes, capitala Sfantului Munte Athos. Aceasta modificare are un cost suplimentar de 30 Euro/noapte de persoana. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare sau biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). La Casa Pelerinului cazarea este cu mic-dejun, nu este inclusa si cina. Cina se poate servi contracost in Karyes la 5 minute de Casa Pelerinului (aprox.15 euro/pers.).

Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
• Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia iar parintii din munte de viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) care se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost (20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut), obținerea biletelor pentru vapor, rezervarea microbuzelor pe Munte, ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge.

• Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti și traseul pe care veti merge, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

Pelerinaj Muntele Athos 2023

Rezerva-ti locul acum.

  Copie carte identitate

  Rezerva un loc in acest pelerinaj

  Fii la curent cu noile pelerinaje

   (Datele personale vor fi folosite exclusiv pentru a te informa cu privire la noile pelerinaje organizate)

   2023-08-04T12:30:18+03:00vineri, 4 august, 2023|0 Comentarii
   Go to Top