Pelerinaj Muntele Athos – Priveghere de toată noaptea pe vârful Athon (2033m)

Preţ 550 euro

16 – 21 august 2024 

200 Euro avans la rezervare – 350 Euro pana cu maxim 5 zile inainte de plecare

Costul include:

– Transportul cu minibus 8+1 (2020/2023);
– Cazare la Salonic/Ouranoupolis (1 noapte);
Insotitor de grup;
– *Cazare,slujbe si 2 mese pe zi in Sfântul Munte la chilie/schit/manastire (3 nopti);
– Transportul cu vapoarele dus-intors si transfer;
– Transportul cu microbuzele in Muntele Athos;

Costul nu include:

– Alte mese decât cele menționate;
– Cheltuieli personale;
– Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (recomandate);
– Paşaportul de intrare în Sfantul Munte Athos (25 Euro mireni/10 euro clerici);

Programul acestui pelerinaj nu este recomandat pentru persoane cu handicap/mobilitate scăzută. Necesita saci de dormit, conserve, lanterna, powerbank.

Pelerinaj Muntele Athos 2024

Cei mai bine cotaţi ghizi şi cel mai apreciat circuit. Pelerinii ne recomandă!

PROGRAM DE ÎNCHINARE (Programul pelerinajului poate suferi modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sfântul Munte, a disponibilității microbuzelor locale și a condițiile climaterice care pot amâna intrarea sau ieșirea din Sf. Munte)

Ziua 1

Joi, ora 18:00

Plecare din Făgăraș prin Brașov ⇒ Câmpina ⇒ Ploiești ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Salonic. Se va merge pe timp de noapte pentru a evita traficul aglomerat.

Vineri,

Ajungem dimineata in Salonic.

(Inchinare la Salonic la Sfantul Dimitrie izvoratorul de mir, Sfanta Anisia, Sfantul Grigorie Kalidis, Sfantul Vasile Tesaloniceanul, Sfantul Grigorie Palama, Sfanta Teodora, Sfantul David, Turnul Alb, Piata Aristotel). Apoi vom pleca spre Ouranoupolis unde ne vom caza. Pe drum spre Ouranoupolis ne oprim la metocul Mănăstirii Hilandar și ne închinăm.

Cazare la Hotel in regim de 2-3 paturi in camera. Masa de seara nu este inclusa.

Ziua 2

Sambata, orele 09:00

Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli, apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 09:45. Pelerinajul athonit incepe cu Manastirea Sfantul Pavel – inchinare la Darurile Magilor, Icoana Maicii Domnului Oglinda, Capul Sfantului Pantelimon si alte sfinte odoare, de aici se va urca pe carare catre Schitul Sfanta Ana trecand pe la Nea Skiti (inchinare la mormantul Sfantului Iosif Isihastul) – inchinare la sfintele moaste ale Sfintei Ana, icoana daruitoare de prunci si alte sfinte odoare. (vom lua masa). Vom vizita chilia unde a vietuit Sfantul Iosif Isihastul si ne vom pregati sacii de dormit pentru odihna in curtea schitului. (din cauza aglomeratiei si caldurii din corpul de cazare vom formi afara ca pregatire pentru varful Athon)

Ziua 3

Duminica,

Dimineaţă la ora 5 plecăm spre Chilia Panagia la cota 1500 m altitudine. De la chiriaconul Schitului Sfânta Ana, durează o ora şi un sfert până se ajunge la intersecţia (la cruce, facem o pauză) de unde se urmeză drumul către culme. Dupa o ora şi jumătate urmând drumul marcat prin pădurea de stejar şi pin se ajunge la capela Panaghia aflată la 1500 m altitudine. Aici există un spatiu amenjat și o bisericuță, în interior avem o fântână. Vom face o pauză în acest loc, de obicei se oferă o masă (supă, lukumi și ouzo) de către călugări. Se merge apoi pe culme, în zig-zag, către creasta vizibilă, care atinge altitudinea de 1900 m. Va mai trece încă o ora până se ajunge la bisericuta cu hramul Schimbarea la Fata, la cota 2033 m. Spre seară se adună sute de pelerini şi monahi ce urcă special pentru praznicul Schimbării la faţă după calendarul vechi, neîndreptat. Priveghere de toată noaptea pe Vârful Muntelui Athos la Bisericuţa Schimbării la Faţă.

Ziua 4

Luni,

Dimineaţa vom începe coborârea de pe Athon iar apoi vom merge la Schitul Romanesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), de aici mergem cu un microbuz până la Aghiazma Sfantului Atanasie, apoi plecăm spre Schitul Romanesc Lacu. (participăm la Vecernie şi masă).

Ziua 5

Marti,

Participăm la Sfânta Liturghie și masă la Schitul Lacu apoi închiriem un microbuz ca să mergem spre Manastirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte), pe urmă mergem la Aghiazma Maicii Domnului, Manastirea Vatoped (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului), Schitul Romanesc Colciu, locul unde a viețuit părintele Dionisie Ignat. apoi mergem la Manastirea Sfantul Pantelimon (Rusikon), ne închinăm la odoarele mănăstirii (capul Sfântului Siluan Athonitul, moaste ale Sfântului Andrei cel întâi chemat, moaşte ale Sfântului Apostol Toma, Sfinţii 3 ierarhi şi mulţi alţii), Manastirea Xenofont (ne închinăm la moastele Sfantului Gheorghe si Icoana Sfantului Gheorghe), apoi  Manastirea Dochiariu (ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”, o părticică din lemnul Sfintei Cruci), de aici luăm vaporul spre portul din Ouranoupolis. Din Ouranoupolis plecăm cu mașina către România.

Ziua 6

Miercuri,

Dimineata la ora 09:00 se va ajunge la Fagaras.

Modalităţi de plată:

Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

Contractul este electronic si se accepta semnarea lui odata cu acceptarea Termeni si Conditii prin trimiterea formularului sau comanda ferma telefonic. Achitarea avansului duce automat la acceptarea Termeni si Conditii.

• Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri in siguranta si confort, in functie de numarul de rezervari facute. 

• ***Cheltuieli pentru situații de extremă urgență: Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, modificarea tipului de transport, modificarea cazarilor și transferul între acestea in caz de nevoie, alte transporturi terestre care pot surveni in urma efectuarii defectuoase la acel moment a serviciilor prestatorilor locali sau conditiilor meteorologice, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini (intre 30 – 80 euro/pers) sau sa utilizati alte mijloace de intrare in regiunea autonoma ATHOS, jeep, microbuz. Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru. Aceasta modificare are un cost suplimentar de minim 30 Euro de persoana. Exista posibilitatea sa nu se poate intra deloc in ziua stabilita de intrarea si veti fi nevoit sa va cazati inca o noapte sau doua in portul de intrare. Costurile survenite in urma acestor situatii nu sunt suportate de agentie ci cad in sarcina pelerinului. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare, biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv, biroul de transport are suficiente mijloace de transport libere sau conditiile meteo afecteaza realizarea circuitului. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc, daca este posibil. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). In perioadele de post exista posibilitatea sa nu primiti nicio masa, in functie de organizarea chiliei/schitului/manastirii.

Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
• Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia: rezervam viza de intrare, rezervam microbuzele interne, rezervam locuri la manastiri/chilii/schituri. Vviza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost 20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut). Ghidul alocat de catre prestatorii de servicii din munte (sau recomandat de parintii athoniti) se va ocupa de incasarea diferentei de pret si de achitarea biletelor pentru vapor, ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge. 

• Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti, la circuitul pe care veti merge sau la orarele mijloacelor de transport, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

Pelerinaj Muntele Athos 2023

Modalităţi de plată:

Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

Contractul este electronic si se accepta semnarea lui odata cu acceptarea Termeni si Conditii prin trimiterea formularului sau comanda ferma telefonic. Achitarea avansului duce automat la acceptarea Termeni si Conditii.

• Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri in siguranta si confort, in functie de numarul de rezervari facute. 

• ***Cheltuieli pentru situații de extremă urgență: Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, modificarea tipului de transport, modificarea cazarilor și transferul între acestea in caz de nevoie, alte transporturi terestre care pot surveni in urma efectuarii defectuoase la acel moment a serviciilor prestatorilor locali sau conditiilor meteorologice, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini (intre 30 – 80 euro/pers) sau sa utilizati alte mijloace de intrare in regiunea autonoma ATHOS, jeep, microbuz. Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru. Aceasta modificare are un cost suplimentar de minim 30 Euro de persoana. Exista posibilitatea sa nu se poate intra deloc in ziua stabilita de intrarea si veti fi nevoit sa va cazati inca o noapte sau doua in portul de intrare. Costurile survenite in urma acestor situatii nu sunt suportate de agentie ci cad in sarcina pelerinului. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare, biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv, biroul de transport are suficiente mijloace de transport libere sau conditiile meteo afecteaza realizarea circuitului. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc, daca este posibil. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). In perioadele de post exista posibilitatea sa nu primiti nicio masa, in functie de organizarea chiliei/schitului/manastirii.

Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
• Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia: rezervam viza de intrare, rezervam microbuzele interne, rezervam locuri la manastiri/chilii/schituri. Vviza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost 20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut). Ghidul alocat de catre prestatorii de servicii din munte (sau recomandat de parintii athoniti) se va ocupa de incasarea diferentei de pret si de achitarea biletelor pentru vapor, ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge. 

• Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti, la circuitul pe care veti merge sau la orarele mijloacelor de transport, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

Pelerinaj Muntele Athos 2023

Rezerva un loc in acest pelerinaj

Fii la curent cu noile pelerinaje

    (Datele personale vor fi folosite exclusiv pentru a te informa cu privire la noile pelerinaje organizate)