Cei mai bine cotaţi ghizi şi cele mai apreciate programe de inchinare. Pelerinii ne recomandă!

Faceti rezervare din timp. Va fi un an foarte aglomerat si nu mai facem grupuri mari. Ne axam pe lucrare duhovniceasca.

Pelerinaj Muntele Athos 2024 (ataşare la grup)

Preţ 370 euro

Alege perioada dorită din formularul de mai jos. 

155 Euro avans la rezervare – 215 Euro pana cu maxim 5 zile inainte de plecare

Costul include:

– Cazare la Hotel Spa Panorama in Ouranoupolis (1 noapte);
Insotitor de grup preot/teolog;
– *Cazare in Sfântul Munte la chilie/schit/manastire (3 nopti);
– **Transportul cu vapoarele dus-intors si transfer;
– Microbuze inchiriate in Athos;

Costul nu include:

– Alte mese decât cele menționate;
– Cheltuieli personale;
– Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (recomandate);
– ***Cheltuieli pentru situații de extremă urgență.
– Paşaportul de intrare în Sfantul Munte Athos (25 Euro mireni/10 Euro clerici);

Programul acestui pelerinaj nu este recomandat pentru persoane cu handicap/mobilitate scăzută.

Pelerinaj Muntele Athos 2024

PROGRAM DE ÎNCHINARE (Programul pelerinajului poate suferi modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sfântul Munte, a disponibilității microbuzelor locale și a condițiile climaterice care pot amâna intrarea sau ieșirea din Sf. Munte)

Ziua 1

Luni

Intalnire in Ouranoupolis la Hotel Spa Panorama unde va fi cazarea in regim de 2-3 paturi in camera. Masa de seara nu este inclusa.

Ziua 2

Marti, ora 05:00 (fara mic dejun)

Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli, apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30. Pelerinajul athonit incepe cu Manastirea Dochiariu (ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”, o părticică din lemnul Sfintei Cruci), vom merge pe joc aproximativ 30 de minute la Manastirea Xenofont (ne închinăm la odoarele mănăstirii icoana Sfantului Gheorghe, izvorul vindecator al Sfantului Gheorghe, icoana Maicii Domnului „Odighitria”,). De aici, vom lua un microbuz catre Manastirea Vatopediu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului, Braul Maicii Domnului si Capul Sfantului Ion Gura de Aur cu urechea stanga neputrezita). Se va lua un microbuz catre Schitul Sfantul Andrei (cazare, slujba si masa de seara – masa de seara trebuie prinsa la ora 16, in caz contrar, putem manca la taverna pelerinilor contracost 10-15 euro/pers.).

Ziua 3

Miercuri

Dimineaţă după Sfânta Liturghie si mic-dejun, vom merge catre capitala Sfantului Munte, Karyes (centrul administrativ), trecand pe la cea mai veche chilie athonita Axion Estin. Ne inchinam la Chilia Tipikario (Închinare la icoana Maicii Domnului „Cea care alăptează”), Biserica Protaton (in functie de orar, icoana Maicii Domnului Axionita – Axion Estin), Manastirea Cutlumus ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Pazitoarea de rele, Tare Aparatoarea), vom merge timp de 30 de minute pe jos (panta 30%) pana la chilia Panaguda unde a vietuit Sfântul Paisie Aghioritul, cel de curând canonizat. Ne inchinam in biserica neschimbata de la moartea Sfantului Parinte. Ne vom intoarce la Karyes pentru a lua cuvant de folos de la un parinte athonit (daca este disponibil), dupa care vom lua un microbuz catre Schitul Romanesc Lacu (cazare, slujba si masa de seara). Spre seara, daca parintii au disponibilitate, vom merge pentru cuvant de folos la Chilia Intrarea Maicii Domnului in Biserica (parintii Teologos si Pimen).

Ziua 4

Joi

Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa vom merge in circuit catre Schitul Romanesc Prodromu (inchinare la icoana Maicii Domnului Prodromita – nepictata de mana omeneasca, icoana Sfantului Ioan Botezatorul (care s-a incruntat), Manastirea Marea Lavra (chiparosul Sfantului Athanasie, aghiasmatarul crapat de turci etc.), Aghiasma Sfantului Athanasie (izvor cu apa vindecatoare de boli), Aghiazma Maicii Domnului (locul unde a pasit pentru prima oara icoana Maica Domnului Portarita pe Sfantul Munte si a izvorat izvor de aghiasma pe malul marii), Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita), apoi se va merge la Chilia romaneasca Sfantul Nicolae (cazare, slujba si masa).

Ziua 5

Vineri

Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa se merge la Manastirea Rusikon pentru inchinare la foarte multe sfinte odoare (Capul Sfantului Apostol Luca, Capul Sfantului Siluan Athonitul, Sfintele moaste ale Sfantului Gheorghe, Sfintele moaste ale Sfantului Nicolae, Sfintele moaste ale Sfintilor Cosma si Damian, Sfintele moaste ale Sfantului Ioan Botezatorul si alte foarte multe sfinte odoare). De aici,  se va lua vapor de iesire in Ouranoupolis unde vom incheia acest urcus duhovnicesc.

Rezerva-ti locul acum.

    Copie carte identitate

    Modalităţi de plată:Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

    Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

    Contractul este electronic si se accepta semnarea lui odata cu acceptarea Termeni si Conditii prin trimiterea formularului sau comanda ferma telefonic. Achitarea avansului duce automat la acceptarea Termeni si Conditii.

    Alte termene si conditii:

    • Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri in siguranta si confort, in functie de numarul de rezervari facute. 

    • ***Cheltuieli pentru situații de extremă urgență: Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, modificarea tipului de transport, modificarea cazarilor și transferul între acestea in caz de nevoie, alte transporturi terestre care pot surveni in urma efectuarii defectuoase la acel moment a serviciilor prestatorilor locali sau conditiilor meteorologice, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

    In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini (intre 30 – 80 euro/pers) sau sa utilizati alte mijloace de intrare in regiunea autonoma ATHOS, jeep, microbuz care au costuri diferite. Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

    In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru. Aceasta modificare are un cost suplimentar de minim 30 Euro de persoana. Exista posibilitatea sa nu se poate intra deloc in ziua stabilita de intrarea si veti fi nevoit sa va cazati inca o noapte sau doua in portul de intrare. Costurile survenite in urma acestor situatii nu sunt suportate de agentie ci cad in sarcina pelerinului. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si program atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

    Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare, biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv, biroul de transport are suficiente mijloace de transport libere sau conditiile meteo permit realizarea programului. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc, daca este posibil. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). In perioadele de post exista posibilitatea sa nu primiti nicio masa, in functie de organizarea chiliei/schitului/manastirii. Mesele din Sfantul Munte Athos sunt la ore fixe. Daca se zaboveste prea mult la obiective sau din alte conditii care nu tin de organizarea agentiei, nu se ajunge la ora mesei, masa se va servi individual in functie de posibilitati.

    Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

    • Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
    Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
    • Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Fagaras ⇒ Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras sau la parcarea sediului nostru in functie de disponibilitate.
    • Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia: rezervam viza de intrare, rezervam microbuzele interne, rezervam locuri la manastiri/chilii/schituri. Viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) se obtine prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost 20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut peste limita admisa). Diamonitirionul se achita individual de fiecare pelerin si nu este inclus in pretul pelerinajului. Insotitorul de grup va ofera ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii, povestiri despre locurile în care veti merge. 

    • Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti, in programul la care veti merge sau la orarele mijloacelor de transport, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi. In multe situatii acestea nu pot fi prevazute.

    REGULAMENT SI INFORMATII PARTE DIN CONTRACT:

    Derulare program: 

    • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de însotitorul de grup. 
    • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze 
    • Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turişti la receptia hotelurilor. Preturile afisate in program sunt informative. 
    • Locurile în mijloacele de transport sunt hotărâte de însoțitorul de grup. În autoturisme este interzis fumatul, consumul băuturilor alcoolice si consumul de alimente.

    Modificari şi anulari: 

    • Pentru neȋntrunirea numarului  minim de participanti, agentia ofera celor ȋnscrişi, ȋn caz de anulare, variante pentru mutarea pe o alta data de plecare a aceluiaşi program sau pe un alt  program disponibil ȋn portofoliul sau, cu o data de plecare apropiata. Aceasta informare referitoare la ȋntrunirea / neȋntrunirea grupului, va fi comunica cu cel  putin 5 de zile inainte de data calatoriei efective. 
    • Ȋn cazul reprogramarii pe un alt program sau alta data de plecare, agentia garanteaza rezervarile pe noua varianta pentru un interval de 72 de ore. Dupa acest termen, locurile vor fi eliberate automat de catre sistem. Recomandam confirmarea ȋn scris pentru aceasta modificare, ȋn termenul mentionat. 
    • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfaşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în functie de asituatii speciale.

    Documente de călătorie: 

    • Autoritatile vamale îşi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta încredere chiar daca aceasta a  obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior  plecarii. Turistul îşi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea şi de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata în afara  granitelor Romaniei, precum şi asupra oricarei tangente pe care o are cu statele în care are loc desfaşurarea programului. 
    • Minorii trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult însotitor; să aibă asupra lor un  document cu poza ( pasaport / carte de identitate); sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i însoteşte) legalizat la notariat; adultul  care-i însoteşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera). • Pentru calatorie sunt necesare paşaportul / cartea de identitate valabile 6 luni de la data întoarcerii în tara.

    Reguli și îndrumări de pelerinaj

    1. Respectați locurile atribuite în mijlocul de transport de către conducatorul grupului sau persoana desemnată de agenţie; nu purtați discuții contradictorii cu șoferul și nu-i solicitați să se abată de la traseul și programul prestabilit, care este obligatoriu pentru toti.
    2. Îmbrăcămintea și întreaga voastră înfățișare să fie decentă și modestă așa cum se cuvine într-o astfel de călătorie destinată nevoinței creștinești și rugăciunii catre Maica Domnului și Dumnezeu Cel în Treime Slăvit.
    3. Consumul de alcool și fumatul nu sunt permise decât în locuri special amenajate; este strict interzisă folosirea aparatelor de televiziune, radiofonice și producătoare de muzică.
    4. Se interzice cu strictețe încălcarea regulilor de viețuire și găzduire ale Sfântului Munte Athos – Grădina Maicii Domnului – aduse la cunoștință odata cu înmânarea diamonitirion-ului.
    5. Pe parcursul pelerinajului, pentru a evita situațiile neplăcute, dați dovadă de înțelegere, toleranță, bun-simț, altruism și trăire creștinească. Pelerinii trebuie să aiba asupra lor polița de călătorie încheiată cu societatea de asigurări pe care o agreaza și opțional card european de sănătate; cei care suferă de boli cardio-vasculare sau au alte afecțiuni/boli care le pot afecta

    grav starea de sănătate în călătorie, sunt obligați să dețină asupra lor cardul european de sănătate. În caz contrar își asumă toate riscurile pe perioada pelerinajului, agentia fiind exonerată de orice răspundere.

    1. Pe întreaga durata a pelerinajului pelerinii sunt singurii raspunzători de pierderea, dispariția sau furtul obiectelor personale .

    Prezentul regulament este anexă la contractul încheiat cu fiecare pelerin.

    Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

    Pelerinaj Muntele Athos 2024

    Modalităţi de plată:Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

    Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

    Contractul este electronic si se accepta semnarea lui odata cu acceptarea Termeni si Conditii prin trimiterea formularului sau comanda ferma telefonic. Achitarea avansului duce automat la acceptarea Termeni si Conditii.

    Alte termene si conditii:

    • Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri in siguranta si confort, in functie de numarul de rezervari facute. 

    • ***Cheltuieli pentru situații de extremă urgență: Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, modificarea tipului de transport, modificarea cazarilor și transferul între acestea in caz de nevoie, alte transporturi terestre care pot surveni in urma efectuarii defectuoase la acel moment a serviciilor prestatorilor locali sau conditiilor meteorologice, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

    In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini (intre 30 – 80 euro/pers) sau sa utilizati alte mijloace de intrare in regiunea autonoma ATHOS, jeep, microbuz care au costuri diferite. Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

    In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru. Aceasta modificare are un cost suplimentar de minim 30 Euro de persoana. Exista posibilitatea sa nu se poate intra deloc in ziua stabilita de intrarea si veti fi nevoit sa va cazati inca o noapte sau doua in portul de intrare. Costurile survenite in urma acestor situatii nu sunt suportate de agentie ci cad in sarcina pelerinului. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si program atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

    Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare, biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv, biroul de transport are suficiente mijloace de transport libere sau conditiile meteo permit realizarea programului. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc, daca este posibil. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). In perioadele de post exista posibilitatea sa nu primiti nicio masa, in functie de organizarea chiliei/schitului/manastirii. Mesele din Sfantul Munte Athos sunt la ore fixe. Daca se zaboveste prea mult la obiective sau din alte conditii care nu tin de organizarea agentiei, nu se ajunge la ora mesei, masa se va servi individual in functie de posibilitati.

    Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

    • Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
    Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
    • Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Fagaras ⇒ Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras sau la parcarea sediului nostru in functie de disponibilitate.
    • Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia: rezervam viza de intrare, rezervam microbuzele interne, rezervam locuri la manastiri/chilii/schituri. Viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) se obtine prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost 20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut peste limita admisa). Diamonitirionul se achita individual de fiecare pelerin si nu este inclus in pretul pelerinajului. Insotitorul de grup va ofera ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii, povestiri despre locurile în care veti merge. 

    • Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti, in programul la care veti merge sau la orarele mijloacelor de transport, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi. In multe situatii acestea nu pot fi prevazute.

    REGULAMENT SI INFORMATII PARTE DIN CONTRACT:

    Derulare program: 

    • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de însotitorul de grup. 
    • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze 
    • Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turişti la receptia hotelurilor. Preturile afisate in program sunt informative. 
    • Locurile în mijloacele de transport sunt hotărâte de însoțitorul de grup. În autoturisme este interzis fumatul, consumul băuturilor alcoolice si consumul de alimente.

    Modificari şi anulari: 

    • Pentru neȋntrunirea numarului  minim de participanti, agentia ofera celor ȋnscrişi, ȋn caz de anulare, variante pentru mutarea pe o alta data de plecare a aceluiaşi program sau pe un alt  program disponibil ȋn portofoliul sau, cu o data de plecare apropiata. Aceasta informare referitoare la ȋntrunirea / neȋntrunirea grupului, va fi comunica cu cel  putin 5 de zile inainte de data calatoriei efective. 
    • Ȋn cazul reprogramarii pe un alt program sau alta data de plecare, agentia garanteaza rezervarile pe noua varianta pentru un interval de 72 de ore. Dupa acest termen, locurile vor fi eliberate automat de catre sistem. Recomandam confirmarea ȋn scris pentru aceasta modificare, ȋn termenul mentionat. 
    • Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfaşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în functie de asituatii speciale.

    Documente de călătorie: 

    • Autoritatile vamale îşi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta încredere chiar daca aceasta a  obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior  plecarii. Turistul îşi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea şi de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata în afara  granitelor Romaniei, precum şi asupra oricarei tangente pe care o are cu statele în care are loc desfaşurarea programului. 
    • Minorii trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult însotitor; să aibă asupra lor un  document cu poza ( pasaport / carte de identitate); sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i însoteşte) legalizat la notariat; adultul  care-i însoteşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera). • Pentru calatorie sunt necesare paşaportul / cartea de identitate valabile 6 luni de la data întoarcerii în tara.

    Reguli și îndrumări de pelerinaj

    1. Respectați locurile atribuite în mijlocul de transport de către conducatorul grupului sau persoana desemnată de agenţie; nu purtați discuții contradictorii cu șoferul și nu-i solicitați să se abată de la traseul și programul prestabilit, care este obligatoriu pentru toti.
    2. Îmbrăcămintea și întreaga voastră înfățișare să fie decentă și modestă așa cum se cuvine într-o astfel de călătorie destinată nevoinței creștinești și rugăciunii catre Maica Domnului și Dumnezeu Cel în Treime Slăvit.
    3. Consumul de alcool și fumatul nu sunt permise decât în locuri special amenajate; este strict interzisă folosirea aparatelor de televiziune, radiofonice și producătoare de muzică.
    4. Se interzice cu strictețe încălcarea regulilor de viețuire și găzduire ale Sfântului Munte Athos – Grădina Maicii Domnului – aduse la cunoștință odata cu înmânarea diamonitirion-ului.
    5. Pe parcursul pelerinajului, pentru a evita situațiile neplăcute, dați dovadă de înțelegere, toleranță, bun-simț, altruism și trăire creștinească. Pelerinii trebuie să aiba asupra lor polița de călătorie încheiată cu societatea de asigurări pe care o agreaza și opțional card european de sănătate; cei care suferă de boli cardio-vasculare sau au alte afecțiuni/boli care le pot afecta

    grav starea de sănătate în călătorie, sunt obligați să dețină asupra lor cardul european de sănătate. În caz contrar își asumă toate riscurile pe perioada pelerinajului, agentia fiind exonerată de orice răspundere.

    1. Pe întreaga durata a pelerinajului pelerinii sunt singurii raspunzători de pierderea, dispariția sau furtul obiectelor personale .

    Prezentul regulament este anexă la contractul încheiat cu fiecare pelerin.

    Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

    Pelerinaj Muntele Athos 2024

    Rezerva un loc in acest pelerinaj

    Fii la curent cu noile pelerinaje

      (Datele personale vor fi folosite exclusiv pentru a te informa cu privire la noile pelerinaje organizate)