Pelerinaj Muntele Athos 2024 (avion) 4 nopti/5 zile2024-02-07T16:22:12+02:00

Pelerinaj Muntele Athos 2024 (avion)

Preţ 520 Euro

Alege perioada dorită din formularul de mai jos. Ofertă valabilă pentru rezervare timpurie (cu minim 30 zile inainte de plecare) şi doar pentru grupuri de 8 sau 16 persoane. 

200 Euro la rezervare – 320 Euro cu maxim 10 zile inainte de plecare

Costul include:

– Transfer aeroport Salonic – Ouranoupoli – Salonic;
– Cazare la Pansion Panorama in Ouranoupoli (1 noapte);
Insotitor de grup;
– Cazare in Sfântul Munte la chilie/schit/manastire (3 nopti);
– Transportul cu vapoarele dus-intors si transfer;
– Microbuze in Athos.

Costul nu include:

Transportul cu avion Otopeni – Salonic – Otopeni;
– Alte mese decât cele menționate;
– Cheltuieli personale;
– Bagaj de cală;
– Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (recomandate);
– ***Cheltuieli pentru situații de extremă urgență.
– Paşaportul de intrare în Sfantul Munte Athos (25 Euro mireni/10 Euro clerici);

Programul acestui pelerinaj nu este recomandat pentru persoane cu handicap/mobilitate scăzută.

Pelerinaj Muntele Athos 2024

Cei mai bine cotaţi ghizi şi cel mai apreciat circuit. Pelerinii ne recomandă!

PROGRAM DE ÎNCHINARE (Programul pelerinajului poate suferi modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sfântul Munte, a disponibilității microbuzelor locale și a condițiile climaterice care pot amâna intrarea sau ieșirea din Sf. Munte)

Ziua 1

Luni, orele 12:00

Transfer aeroport din Făgăraș pe ruta ⇒ Brașov ⇒ Câmpina ⇒ PloieștiAeroportul Henri Coanda Otopeni. Transfer cu microbuz catre Ouranoupoli, portul de intrare in Sfantul Munte Athos. Cazare la Hotel Spa Panorama in regim de 2-3 paturi in camera. Masa de seara nu este inclusa.

Ziua 2

Marti, ora 05:00 (fara mic dejun)

Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli, apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30. Pelerinajul athonit incepe cu Manastirea Dochiariu (ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”, o părticică din lemnul Sfintei Cruci), vom merge pe joc aproximativ 30 de minute la Manastirea Xenofont (ne închinăm la odoarele mănăstirii icoana Sfantului Gheorghe, izvorul vindecator al Sfantului Gheorghe, icoana Maicii Domnului „Odighitria”,). De aici, vom lua un microbuz catre Manastirea Vatopediu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului, Braul Maicii Domnului si Capul Sfantului Ion Gura de Aur cu urechea stanga neputrezita). Se va lua un microbuz catre Schitul Sfantul Andrei (cazare, slujba si masa de seara – masa de seara trebuie prinsa la ora 16, in caz contrar, putem manca la taverna pelerinilor contracost 10-15 euro/pers.).

Ziua 3

Miercuri, ora 8:00

Dimineaţă după Sfânta Liturghie si mic-dejun, vom merge catre capitala Sfantului Munte, Karyes (centrul administrativ), trecand pe la cea mai veche chilie athonita Axion Estin. Ne inchinam la Chilia Tipikario (Închinare la icoana Maicii Domnului „Cea care alăptează”), Biserica Protaton (in functie de orar, icoana Maicii Domnului Axionita – Axion Estin), Manastirea Cutlumus ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Pazitoarea de rele, Tare Aparatoarea), vom merge timp de 30 de minute pe jos (panta 30%) pana la chilia Panaguda unde a vietuit Sfântul Paisie Aghioritul, cel de curând canonizat. Ne inchinam in biserica neschimbata de la moartea Sfantului Parinte. Ne vom intoarce la Karyes pentru a lua cuvant de folos de la un parinte athonit (daca este disponibil), dupa care vom lua un microbuz catre Schitul Romanesc Lacu (cazare, slujba si masa de seara). Spre seara, daca parintii au disponibilitate, vom merge pentru cuvant de folos la Chilia Intrarea Maicii Domnului in Biserica (parintii Teologos si Pimen).

Ziua 4

Joi, ora 8:00

Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa vom merge in circuit catre Schitul Romanesc Prodromu (inchinare la icoana Maicii Domnului Prodromita – nepictata de mana omeneasca, icoana Sfantului Ioan Botezatorul (care s-a incruntat), Manastirea Marea Lavra (chiparosul Sfantului Athanasie, aghiasmatarul crapat de turci etc.), Aghiasma Sfantului Athanasie (izvor cu apa vindecatoare de boli), Aghiazma Maicii Domnului (locul unde a pasit pentru prima oara icoana Maica Domnului Portarita pe Sfantul Munte si a izvorat izvor de aghiasma pe malul marii), Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita), apoi se va merge la Chilia romaneasca Sfantul Nicolae (cazare, slujba si masa).

Ziua 5

Vineri, ora 7:00

Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa se merge la Manastirea Rusikon pentru inchinare la foarte multe sfinte odoare (Capul Sfantului Apostol Luca, Capul Sfantului Siluan Athonitul, Sfintele moaste ale Sfantului Gheorghe, Sfintele moaste ale Sfantului Nicolae, Sfintele moaste ale Sfintilor Cosma si Damian, Sfintele moaste ale Sfantului Ioan Botezatorul si alte foarte multe sfinte odoare). De aici se va lua vapor de iesire in Ouranopolis de unde dupa o pauya pentru taverna si cumparaturi vom pleca la aeroportul din Salonic. Dupa aterizarea pe Aeroportul Otopeni se va face transferul cu microbuz pe ruta Ploiesti – Campina – Brasov – Fagaras.

Rezerva-ti locul acum.

  Copie carte identitate

  Modalităţi de plată:

  Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

  Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

  Contractul este electronic si se accepta semnarea lui odata cu acceptarea Termeni si Conditii prin trimiterea formularului sau comanda ferma telefonic. Achitarea avansului duce automat la acceptarea Termeni si Conditii.

  • Transportul spre Muntele Athos se face cu avion, in functie de numarul de rezervari facute. Transferul aeroport Sibiu – Fagaras – Brasov – Ploiesti – Otopeni se face gratuit.

  • ***Cheltuieli pentru situații de extremă urgență: Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, modificarea tipului de transport, modificarea cazarilor și transferul între acestea in caz de nevoie, alte transporturi terestre care pot surveni in urma efectuarii defectuoase la acel moment a serviciilor prestatorilor locali sau conditiilor meteorologice, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

  In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini (intre 30 – 80 euro/pers) sau sa utilizati alte mijloace de intrare in regiunea autonoma ATHOS, jeep, microbuz. Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

  In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru. Aceasta modificare are un cost suplimentar de minim 30 Euro de persoana. Exista posibilitatea sa nu se poate intra deloc in ziua stabilita de intrarea si veti fi nevoit sa va cazati inca o noapte sau doua in portul de intrare. Costurile survenite in urma acestor situatii nu sunt suportate de agentie ci cad in sarcina pelerinului. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

  Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare, biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv, biroul de transport are suficiente mijloace de transport libere sau conditiile meteo afecteaza realizarea circuitului. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc, daca este posibil. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). In perioadele de post exista posibilitatea sa nu primiti nicio masa, in functie de organizarea chiliei/schitului/manastirii.

  Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

  • Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
  Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
  • Precizăm că pelerinii care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
  • Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia: rezervam viza de intrare, rezervam microbuzele interne, rezervam locuri la manastiri/chilii/schituri. Viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost minim 20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut). Ghidul alocat de catre prestatorii de servicii din munte (sau recomandat de parintii athoniti) se va ocupa de ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge. 

  • Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti, la circuitul pe care veti merge sau la orarele mijloacelor de transport, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

  Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

  Pelerinaj Muntele Athos 2024

  Modalităţi de plată:

  Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

  Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

  Contractul este electronic si se accepta semnarea lui odata cu acceptarea Termeni si Conditii prin trimiterea formularului sau comanda ferma telefonic. Achitarea avansului duce automat la acceptarea Termeni si Conditii.

  • Transportul spre Muntele Athos se face cu avion, in functie de numarul de rezervari facute. Transferul aeroport Sibiu – Fagaras – Brasov – Ploiesti – Otopeni se face gratuit.

  • ***Cheltuieli pentru situații de extremă urgență: Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificari de tarif la vapoare si microbuze, modificarea tipului de transport, modificarea cazarilor și transferul între acestea in caz de nevoie, alte transporturi terestre care pot surveni in urma efectuarii defectuoase la acel moment a serviciilor prestatorilor locali sau conditiilor meteorologice, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

  In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini (intre 30 – 80 euro/pers) sau sa utilizati alte mijloace de intrare in regiunea autonoma ATHOS, jeep, microbuz. Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

  In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru. Aceasta modificare are un cost suplimentar de minim 30 Euro de persoana. Exista posibilitatea sa nu se poate intra deloc in ziua stabilita de intrarea si veti fi nevoit sa va cazati inca o noapte sau doua in portul de intrare. Costurile survenite in urma acestor situatii nu sunt suportate de agentie ci cad in sarcina pelerinului. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

  Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare, biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv, biroul de transport are suficiente mijloace de transport libere sau conditiile meteo afecteaza realizarea circuitului. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc, daca este posibil. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). In perioadele de post exista posibilitatea sa nu primiti nicio masa, in functie de organizarea chiliei/schitului/manastirii.

  Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

  • Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
  Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
  • Precizăm că pelerinii care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
  • Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia: rezervam viza de intrare, rezervam microbuzele interne, rezervam locuri la manastiri/chilii/schituri. Viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost minim 20-30 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut). Ghidul alocat de catre prestatorii de servicii din munte (sau recomandat de parintii athoniti) se va ocupa de ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge. 

  • Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti, la circuitul pe care veti merge sau la orarele mijloacelor de transport, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

  Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

  Pelerinaj Muntele Athos 2024

  Rezerva un loc in acest pelerinaj

  Fii la curent cu noile pelerinaje

   (Datele personale vor fi folosite exclusiv pentru a te informa cu privire la noile pelerinaje organizate)

   Go to Top