Pelerinaj Muntele Athos 2024

Preţ 500 euro (transport RO – GR asigurat de Avatour)

sau 370 euro (alaturare la grup in Ouranoupolis cu transport propriu)

Alege perioada dorită din formularul de mai jos.

150 Euro avans la rezervare

Costul include:

– Transportul RO-GR-RO;
– Cazare 3 nopti in Athos cu 2 mese pe zi;
– Cazare in Ouranoupolis/Salonic (1 noapte);
Insotitor de grup pe toata perioada (Ghid teolog);
– Transportul cu vapoarele dus-intors si transfer;
– Transportul în Sfântul Munte cu microbuze;

Costul nu include:

– Cheltuieli personale;
– Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (recomandate);
– Cheltuieli pentru situații de extremă urgență (vezi termeni si conditii).
– Paşaportul de intrare în Sfantul Munte Athos (25 Euro);

Programul acestui pelerinaj nu este recomandat pentru persoane cu handicap/mobilitate scăzută.

Pelerinaj Muntele Athos 2024

Plecari: 9 septembrie, 16 septembrie, 23 septembrie, 30 septembrie, 7 octombrie, 14 octombrie, 21 octombrie, 28 octombrie, 4 noiembrie, 11 noiembrie, 18 noiembrie, 25 noiembrie, 2 decembrie, 9 decembrie, 16 decembrie

Cei mai bine cotaţi ghizi şi cel mai apreciat program athonit. Pelerinii ne recomandă!

PROGRAM DE ÎNCHINARE (3 nopti in Athos)

Îmbarcare și transport

Luni,

Îmbarcare din Făgăraș la ora 02:00 Cetatea Fagaras,  Brașov ora 03:00 Gara Centrala, Ploiești ora 05:00 Gara Vest, București ora 06:00 Gara de Nord, Giurgiu ora 07:20 Kaufland, Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranopolis sau Salonic. Cazare in regim de 2-3 paturi in camera. Masa de seara nu este inclusa.

Ziua începerii pelerinajului athonit

Marti,

Ne trezim cu voie buna si mergem sa servim impreuna o cafea greceasca, intaritor pentru incursinea athonita in care urmeaza sa ne avantam. Vom stabili, in functie de vreme si posibilitati, cu ce manastire vom incepe programul de inchinare si in ce ordine, cu nadejde, ne vom atinge obiectivul final. Acela de a ne lumina sufletele si a multumi Lui Dumnezeu pentru toate darurile sale.

În acest program de închinare, ne vom folosi cât mai mult de liniştea Athos-ului, vom povesti întâmplări minunate din gradina Athon-ului şi ne vom ruga pe rând cu rugaciunea iubită de toată creştinătatea: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi păcătoşii.

Ridicăm diamonitirele (permisul de intrare) de la biroul din Ouranopoli la ora 09:00, apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 09:45. În incursiunea noastra athonita de 4 zile si 3 nopti, cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Maicii Sale vom cinsti sfintele icoane si odoare de la urmatoarele Sfinte Manastiri si Schituri, in functie de cum ne va permite vremea si biroul de transport din Athos. Nadajduim sa atingem mare parte sau chiar toate locurile prezentate:

  • Manastirea Vatopediu – inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului, Braul Maicii Domnului si Capul Sfantului Ion Gura de Aur cu urechea stanga neputrezita.
  • Schitul „Sfantul Andrei” (Serai) – inchinare la moaştele (fruntea) Sfântului Apostol Andrei.
  • Biserica Protaton – inchinare la icoana Maicii Domnului Axion Estin – Vrednică Ești.
  • Manastirea Cutlumus – inchinare la icoanele Maicii Domnului Ocrotitoare Nebiruita si Milostiva”.
  • Chilia Panaguda – vom merge timp de 30 de minute pe jos (panta 30%) pana la chilie, unde a vietuit Sfântul Paisie Aghioritul, cel de curând canonizat. Ne inchinam in biserica neschimbata de la moartea Sfantului Parinte.
  • Manastirea Xenofont – inchinare la Icoana facatoare de minuni a Sfantului Gheorghe, icoana Maicii Domnului Odighitria – Îndrumătoarea”, izvorul vindecator de aghiasma a Sfantului Gheorghe, mâna dreaptă a Sfantului Gheorghe.
  • Manastirea Dochiaru – inchinare la Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultatoarea, izvorul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril.
  • Manastirea Iviru – inchinare la icoana Maicii Domnului Portarita, cea care a venit singura pe mare.
  • Aghiasma Maicii Domnului – izvorul de aghiasma al Maicii Domnului cu apa vindecatoare de nenumarate boli.
  • Chilia romaneasca Sfantul Nicolae – inchinare la chilia romaneasca cu hramul Sfantul Nicolae unde vom vedea cum traiesc calugarii romani athoniti.
  • Manastirea Simonos Petras – inchinare la mana calda a Sfintei Maria Magdalena si alte sfinte odoare.
  • Manastirea Grigoriu – inchinare la odoarele manastirii, printre care sfintele moaste ale Sfintei Anastasia Romana.
  • Schitul Sfanta Ana – inchinare la icoana daruitoare de prunci a Sfintei Ana si alte sfinte odoare.
  • Coliba unde a vietuit Sfantul Iosif Isihastul.
  • Manastirea Sfantul Pavel – inchinare la Darurile Magilor, Icoana Maicii Domnului Oglinda, Capul Sfantului Pantelimon si alte sfinte odoare.
  • Chilia romaneasca Adormirea Maicii Domnului – Schitul Lacu – inchinare la icoana Maicii Domnului „Lacuschitiotisa”.

Cele 3 nopti de cazare vor fi la Schitul Romanesc Sfantul Nicolae, Schitul Romanesc Lacu, Schitul Grecesc Sfanta Ana.

Vineri,

Vom iesi din Sfanta Gradina, multumire aducand Maicii Domnului pentru invrednicirea noastra de a calca pamantul datator de sfinti si har cu vaporul de ora 12:30 sau alt vapor in fucntie de ora la care vom ajunge in portul de iesire. Ajunsi in Ouranoupoli, ne vom retrage pentru un ceas sau doua la o taverna pentru a manca si a ne odihni dupa care vom pleca spre tara noastra romaneasca cu dorul revenirii in bratele Maicii Domnului.

IN ACEST PELERINAJ, VA INDEMNAM SA FACETI PARACLISUL MAICII DOMNULUI IN FIECARE ZI!

Rezerva-ti locul acum.

Cum ne pregătim pentru pelerinajul athonit

În primul rând, este bine să mergem spovediţi şi cu binecuvântare de la duhovnic (dacă aveţi). Pelerinajul nu este o excursie odihnitoare si o osteneala pentru trup şi suflet. Vom strabate cărări abrupte si lungi pentru a ajunge la unele manastiri sau schituri si avem nevoie de un echipament adecvat si de o pregatire fizică. Trebuie sa mergem incarcati de multă răbdare în ispite şi îngăduinţă pentru aproapele. Pe scurt, trebuie sa mergem pentru rugaciune si linistire sufleteasca.

Bagaj

Rucsac de spate cu schimburi minime calculate pe zile: chiloti, ciorapi, tricouri, bluza sau camasa cu maneca lunga (obligatoriu), pantaloni lungi si incaltaminte adecvata mersului pe carare. Vom evita culorile stridente si hainele mulate. Sunt interzisi in Sfantul Munte pantalonii scurti. Va puteti lua incarcatorul de telefon mobila si bateria externa. Vara, in zilele insorite, va recomandam sa purtati o palarie care sa va fereasca de insolatie.

Nu trebuie sa va lipseasca nici cartea de rugaciuni caci, vom face paraclisul Maicii Domnului in fiecare zi.

Pelerinaj Muntele Athos

Modalităţi de plată:

Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

Contractul este electronic si se accepta semnarea lui odata cu acceptarea Termeni si Conditii prin trimiterea formularului sau comanda ferma telefonic. Achitarea avansului duce automat la acceptarea Termeni si Conditii si a Contractului cu calatorul.

• Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri. In situatia in care agentia nu are mijloace de transport disponibile, serviciul de transport va fi externalizat catre alte companii de transport. 

Cheltuieli pentru situații de extremă urgență: Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificarea cazarilor din gratuite in cazari contracost in situatii neprevazute, alte transporturi terestre care pot surveni in urma efectuarii defectuoase la acel moment a serviciilor prestatorilor locali sau conditiilor meteorologice, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini (intre 30 – 80 euro/pers) sau sa utilizati alte mijloace de intrare in regiunea autonoma ATHOS, jeep, microbuz care au alte costuri si astfel generaaza costuri suplimentare (intre 30 si 50 de euro/pers.). Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru. Aceasta modificare are un cost suplimentar de minim 30 Euro de persoana in functie de mijlocul de transport pe care il vom utiliza (jeep intre 50 – 100 euro/pers, microbuz intre 30 – 50 euro/pers.). Transporturile in Athos sunt in regim maxi-taxi sau ocazie. Exista posibilitatea sa nu se poate intra deloc in ziua stabilita de intrarea si veti fi nevoit sa va cazati inca o noapte sau doua in portul de intrare. Costurile survenite in urma acestor situatii nu sunt suportate de agentie ci cad in sarcina pelerinului. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare, biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv, biroul de transport are suficiente mijloace de transport libere sau conditiile meteo afecteaza realizarea circuitului. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc, daca este posibil. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). In situatia in care parintii nu ne mai pot primi la cazarile rezervate la chilii sau manastiri din motive obiective, ne vom indrepta catre cazari contracost (25-40 Euro/pers. – nu este inclusa in pret). In perioadele de post exista posibilitatea sa nu primiti nicio masa, in functie de organizarea chiliei/schitului/manastirii.

Pelerinajul nu se efectueaza dupa un itinerariu fix fiindca acest lucru este imposibil in Sfantul Munte Athos.

Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
• Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia: rezervam viza de intrare, rezervam microbuzele interne pentru diferite transferuri, rezervam locuri la manastiri/chilii/schituri (cu nadejdea ca acestea vor fi respectate de parintii athoniti). Viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost 50 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut). Ghidul alocat de catre prestatorii de servicii din munte (sau recomandat de parintii athoniti) se va ocupa de ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge. 

• Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti, la circuitul pe care veti merge sau la orarele mijloacelor de transport, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

Prezentul document „Termeni si conditii” este anexa la contract.

Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

Pelerinaj Muntele Athos 2024

Modalităţi de plată:

Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

Contractul este electronic si se accepta semnarea lui odata cu acceptarea Termeni si Conditii prin trimiterea formularului sau comanda ferma telefonic. Achitarea avansului duce automat la acceptarea Termeni si Conditii si a Contractului cu calatorul.

• Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze de 8+1 locuri. In situatia in care agentia nu are mijloace de transport disponibile, serviciul de transport va fi externalizat catre alte companii de transport. 

Cheltuieli pentru situații de extremă urgență: Alte costuri care ar putea interveni in Sfantul Munte Athos datorate de situatii exceptionale de extreme urgenta, modificarea cazarilor din gratuite in cazari contracost in situatii neprevazute, alte transporturi terestre care pot surveni in urma efectuarii defectuoase la acel moment a serviciilor prestatorilor locali sau conditiilor meteorologice, nu vor fi suportate de Agentia Avatour ci cad in sarcina pelerinului si in multe din situatii nu pot fi prevazute.

In Sfantul Munte Athos cazarile sunt gratuite in mare parte din ele in regim de 10-30 de persoane in camera. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu va puteti deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și sunteti nevoiti să va mai cazati încă o noapte la una din cazarile disponibile in port pentru pelerini (intre 30 – 80 euro/pers) sau sa utilizati alte mijloace de intrare in regiunea autonoma ATHOS, jeep, microbuz care au alte costuri si astfel generaaza costuri suplimentare (intre 30 si 50 de euro/pers.). Masa pe drum si în afara muntelui nu este inclusă în preţ. 

In situatia in care nu se va putea intra cu vaporul dupa cum este regula impusa de Sfanta Chinotita, se va intra terestru. Aceasta modificare are un cost suplimentar de minim 30 Euro de persoana in functie de mijlocul de transport pe care il vom utiliza (jeep intre 50 – 100 euro/pers, microbuz intre 30 – 50 euro/pers.). Transporturile in Athos sunt in regim maxi-taxi sau ocazie. Exista posibilitatea sa nu se poate intra deloc in ziua stabilita de intrarea si veti fi nevoit sa va cazati inca o noapte sau doua in portul de intrare. Costurile survenite in urma acestor situatii nu sunt suportate de agentie ci cad in sarcina pelerinului. Ne rezervam dreptul de a face orice modificare de cazare si traseu atunci cand apar situatii exceptionale sau de extrema urgenta.

Programul pelerinajului poate suferi modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri si chilii iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare, biroul de transport din Sfantul Munte Athos poate efectua cursa catre acel obiectiv, biroul de transport are suficiente mijloace de transport libere sau conditiile meteo afecteaza realizarea circuitului. In aceasta situatie se vor face alte obiective in loc, daca este posibil. Parintii din Sfantul Munte Athos asigură două mese pe zi la mănăstirile sau chiliile unde veti fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să aveti de unde cumpăra mâncare la nevoie). In situatia in care parintii nu ne mai pot primi la cazarile rezervate la chilii sau manastiri din motive obiective, ne vom indrepta catre cazari contracost (25-40 Euro/pers. – nu este inclusa in pret). In perioadele de post exista posibilitatea sa nu primiti nicio masa, in functie de organizarea chiliei/schitului/manastirii.

Pelerinajul nu se efectueaza dupa un itinerariu fix fiindca acest lucru este imposibil in Sfantul Munte Athos.

Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu este un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră impreuna cu parintii din Sfantul Munte Athos- 0755.047.767.
Pelerinaj Muntele Athos se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu iar pentru cei care vin la locul de imbarcare (Fagaras) cu masina personala, pot parca in parcarea gratuita din fata Cetatii Fagaras.
• Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei spre Grecia: rezervam viza de intrare, rezervam microbuzele interne pentru diferite transferuri, rezervam locuri la manastiri/chilii/schituri (cu nadejdea ca acestea vor fi respectate de parintii athoniti). Viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion) se obtine gratuit prin intermediul agentiei noastre (in situatia in care muntele este foarte aglomerat si nu mai sunt vize gratuite, necesita obtinerea lor contracost 50 euro/persoana – situatie exceptionala – plata in munte dupa intrare catre manastirea care le-a obtinut). Ghidul alocat de catre prestatorii de servicii din munte (sau recomandat de parintii athoniti) se va ocupa de ajutorul în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care veti merge. 

• Dacă vor fi modificări la cazările oferite de parinti, la circuitul pe care veti merge sau la orarele mijloacelor de transport, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

Prezentul document „Termeni si conditii” este anexa la contract.

Pentru alte detalii, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro , cu titlul „Pelerinaj Muntele Athos”.

Pelerinaj Muntele Athos 2024

Rezerva un loc in acest pelerinaj

Fii la curent cu noile pelerinaje

    (Datele personale vor fi folosite exclusiv pentru a te informa cu privire la noile pelerinaje organizate)