Pelerinaj de Hramul Sfantului Nectarie (Grecia)

Preţ 385 euro/pers.

Perioada: 7.11 – 12.11.2024 

150 Euro avans la rezervare – diferenta pana cu maxim 21 zile inainte de plecare

SERVICII INCLUSE:

5 nopti cazare in camera dubla/tripla hoteluri 3* clasificare locala cu mic dejun;
Insotitor de grup/Ghid teolog;
– Taxele de ferryboat pentru traversare in I. Eghina + feribot Glyfa – Insula Evia;
– Transport autocar clasificat standard international;

SERVICII NEINCLUSE:

– Alte mese decât cele menționate;
– Intrarile la obiectivele turistice, unele activitati sau servicii cu plata pe perioada sederii la hotel (ex: minibar), asigurarea medicala si storno, taxele de oras care se vor achita la hotel in ziua sosirii, serviciile de ghizi locali (daca va fi cazul).
– seara greceasca (50 Euro)

Pelerinaj Hram Sfantul Nectarie Grecia 2024

Cei mai bine cotaţi ghizi şi cel mai apreciat program. Pelerinii ne recomandă!

PROGRAM

Ziua 1:

Plecare din Fagaras la ora 02:00 de la Cetatea Fagaras pe ruta Ploiesti – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Serres – Salonic (al doilea oras ca mărime din Grecia. Numele orasului vine de la Thessalonica, sotia lui Cassandru, cel care a fondat orașul și sora lui Alexandru Macedon).
Cazare si cină Salonic.

Ziua 2:

Mic dejun.

Participare la Sf.Liturghie la Biserica Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir (închinare la moaștele Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Sfanta Anisia, Sfantul Grigorie Kalidis). Salonic: tur pietonal cu vizitarea:

Biserica Sfântului Gheorghe-Rotonda (cea mai veche biserică din Grecia, sec. V, construită inițial ca mausoleu al împăratului Galeriu),

Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat in anul 304 d.Hristos, din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perșilor în anul 297),

Inchinare la moaștele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec.VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol) și la moaștele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII ), Sfanta Teodora si Cuviosul David.

Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume si funcțiuni: fortăreață ,închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu).

Plecare spre Atena , cazare-cină.

Ziua 3:

Deplasare matinală către Portul Pireu (cel mai mare port al Greciei),

Traversare cu feribotul Pireu – Eghina

Închinare la moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul în Mănăstirea Sfânta Treime.

Participare la slujba închinată Sfântului Nectarie. (HRAM – Biserica mănăstirii unde a viețuit Sfântul Nectarie, între 1904-1910 si a fost închinată Sfintei Treimi. Deasupra locașului nou se află vechea mânăstire, chilia si mormântul Sfântului Nectarie ) .

Traversare cu feribotul Eghina-Pireu, deplasare la Nea Makri,

Închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou (sfântul a fost călugăr în această mânăstire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane în sec. XV. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și așezate în actuala mănăstire. Tot aici se afla și copacul pe care a fost martirizat sfântul).

Atena-cazare, cină.

Ziua 4:

Mic dejun.

Plecare spre Kalambaka, cu oprire în Evia (a doua insulă ca dimensiune a Greciei după Creta),

Închinare la moaștele Sfântului Ioan Rusu la biserica din Prokopi (a fost ridicată in anul 1951, an în care au fost mutate sfintele moaște, care inițial au fost în Biserica Sfinților Constantin si Elena).

Mănăstirea Cuviosul David, închinare la moaștele Sfantului Cuvios David (nu se cunoaște cu exactitate data înfiintării mănăstirii,însă se stie că Sfântul Cuvios David a ctitorit prezenta biserică pe locul alteia mai vechi. Sfântul a viețuit în jurul anului 1550. În această mănăstire a viețuit si părintele Iacob Tsalikis, iar mormântul lui se află în apropierea bisericii ).

Traversare cu feribotul Agiokampos-Glyfa.

Continuare spre Kalambaka cazare – cină.

Ziua 5:

Mic dejun.

Kalambaka (numele orasului este de origine turcă, înseamnă „Cetate Puternică” și provine de la faptul că a fost cu greu cucerit de Imperiul Otoman, datorită rezistenței opuse de către locuitorii orașului, favorizată și poziționarea strategică a cetății înconjurată de munti).

Complexul Monastic Meteora (al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiuni după Muntele Athos. Monahii s-au retras pe vârfurile greu accesibile în sec. IX. Numele Meteora vine de la Cuv. Atanasie, fondatorul Mănăstirii Marea Meteoră în sec. XIV. De-a lungul timpului au fost în această zonă mai multe mănăstirii, schituri, chilii, dintre care astăzi doar șase sunt active). Plecare spre Salonic oprire la Mănăstirea Sfânta Paraskevi din Valea Tembi (închinare la moaștele Sfintei Paraskevi.

Tot aici se află un izvor cu apă tămăduiroare pentru cei care au probleme cu ochii).

Paralia Katerini/Salonic cazare – cina.

Ziua 6:

Vom vizita Manastirea Sfantul Efrem Sirul.
Plecare spre Romania, sosire in Fagaras in functie de traficul auto si formalitătile vamale.

Rezerva-ti locul acum.

    Copie carte identitate

    • Orase de imbarcare: Sibiu, Fagaras, Brasov, Ploiesti, Bucuresti, Giurgiu. 

    Note si conditii generale de calatorie:
    – Pretul este calculat pentru un grup de minm 40 de persoane. In cazul unui grup mai mic de 30 de persoane se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-34 persoane = 90 €/pers; iar pentru un grup intre 35-39 persoane = 55 €/pers
    – Agentia isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 de persoane pana nu mai tarziu de 15 zile calendaristice inainte de inceperea programului.
    – Tarifele afisate în program pentru intrările la obiectivele turistice, pot suferi modificari.
    – La solicitarea unui grup organizat, programul turistic se poate reprograma si adapta in functie de serviciile solicitate de catre liderul de grup.
    – Agentia isi rezerva dreptul de a face mici schimbari de traseu si cazari, dar care insa nu afecteaza cu nimic pretul si programul turistic.
    – Repartizarea locurilor in autocar se efectueaza in functia ordinea de inscrierea la acest program incepand cu bancheta numarul 4. Pentru banchetele 1, 2 si 3 se va percepe un supliment de 10% din valoarea excursiei (in limita locurilor disponibile). Pentru loc pe ultima bancheta din autocar se ofera o reducere de 5% din valoarea excursiei (in limita locurilor disponibile).
    – Nominalizarea exacta a hotelurilor se va face cu 10 zile inainte de plecare.
    – Data limita pentru ultimele informatii privind conditiile de efectuare a excursiei este cu 15 zile inainte de plecare.
    – Rezervarile si inscrierile se fac in baza unui acont de minim 150 Euro.
    – Agentia de turism recomanda incheierea asigurarii STORNO, care prevede restituirea banilor cand nu se mai poate participa la excursie (conform conditiilor impuse de firma de asigurari), precum si incheierea asigurarii de sanatate.
    – Nerealizarea programului din vina unor turisti nu implica raspunderea agentiei. Ex.: nerespectarea orelor de desfasurare a programului anuntate de ghid, fumatul in autocar, atitudine necivilizata, jignitoare la adresa personalului de bord, etc.
    – Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective.
    – Intrucat legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia.
    – Agentia de turism organizatoare (turoperatoare) isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant).

    Modalităţi de plată:

    Cont RON: BANCA TRANSILVANIA: RO64BTRLRONCRT0CF4436401

    Cont EUR: BANCA TRANSILVANIA: RO11BTRLEURCRT0CF4436401

    Contractul este electronic si se accepta semnarea lui odata cu acceptarea Termeni si Conditii prin trimiterea formularului sau comanda ferma telefonic. Achitarea avansului duce automat la acceptarea Termeni si Conditii.

    Pentru alte detalii, circuite, pelerinaje in Muntele Athos, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro .

    Circuit cultural Grecia 2024

    Rezerva un loc in acest circuit

    Fii la curent cu noile circuite

      (Datele personale vor fi folosite exclusiv pentru a te informa cu privire la noile circuite organizate)